Lite om Rygghälsan

 

Martin Olsson är grundaren av Rygghälsan i Karlskrona AB och arbetar som legitimerad naprapat.

"Jag är uppväxt i Rödeby utanför Karlskrona. Har tidigare en bakgrund inom restaurangbranschen innan jag började studera till naprapat. Jag idrottade väldigt mycket som yngre där jag spelade fotboll i Karlskrona AIF och handboll i IFK Karlskrona, Hästö och Flottan. I vuxen ålder har jag främst spelat fotboll så sent som säsongen 2016, men också spelat och tävlat i beachvolleyboll. Min övriga träning består främst av styrketräning inspirerad av crossfit.

Min karriär som naprapat inleddes i Helsingborg efter mina naprapatstudier i Stockholm, där jag fick arbeta mycket med bland annat löpare och andra idrottare, men även mot privatpersoner. Sedan styrde jag skutan vidare till Malmö, där jag arbetade både som naprapat och personlig tränare på samma arbetsplats, men även med en del företagsuppdrag. Under 2016 bestämde jag mig för två saker, dels att öppna upp en egen klinik och dels att flytta hem till kära Karlskrona igen!

I mitt arbete som naprapat så arbetar jag ur en holistisk synvinkel, dvs att jag försöker se allting från sin helhet, inifrån och ut. Jag tror att vi påverkas av både yttre och inre faktorer - stress, kost, motion, psykisk hälsa med mera. Jag försöker själv leva ett relativt hälsosamt liv även om jag försöker unna mig det goda i livet med jämna mellanrum, och det tycker jag du också ska göra! Jag hjälper dig gärna med både behandling liksom råd om kost- och livsstil i övrigt.

Jag lyssnar på dig som patient och för mig är alltid ditt välmående min prioritet!

Väl mött,

Martin Olsson"

 

 

Naprapat centralt beläget på Trossö

Rygghälsan i Karlskrona hittar på Trossö nära Hoglands Park. Du hittar oss inne i samma lokaler som Wellness Studio Karlskrona. Det går bra att anmäla sig i Wellness Studios reception och slå sig ned tills jag kommer och tar emot dig.

Hos Rygghälsan får du hjälp med dina besvär oavsett om det är akuta besvär med rygg- och nacke, eller långvariga problem i muskler och leder. Du får om du vill råd om kost och träning, men även vad du ska tänka på för att undvika återfall i dina besvär. En del problem tar längre tid än andra att få bukt med och kan kräva en större investering från din sida. Vi vill att du ska bli frisk snabbt så att du kan ägna dig åt viktigare saker.

Även om Rygghälsan är vårt namn så behandlar vi betydligt mer. Vi har stor kunskap om hela kroppen och kan hjälpa dig med besvär i t ex axlar, höft, knä, armbåge, handled och fot. Vår legitimerade naprapat har stor kunskap om kroppen och de skador och besvär som kan uppstå i rörelseapparaten. I framtiden kommer vi även erbjuda stötvågsbehandling.

Vi kan även hjälpa dig med idrottsskador av olika slag. Vi har erfarenhet av att arbeta med idrottare och motionärer inom löpning, beachvolley, fotboll, golf, ryttare med mera...

Vi behandlar t ex:

huvudvärk, migrän, spänningshuvudvärk, nackspärr, nacksmärta, nackstelhet, whiplash relaterade besvär, bröstryggssmärta, bröstryggsstelhet, bröstsmärta, axelsmärta, armsmärta, armbågssmärta, tennisarmbåge, musarm, handledssmärta, carpaltunnelsyndrom, fingersmärta, ryggskott, diskbråck, bäckenstelhet, bäckenledssmärta, sätessmärta, ischias, hälsenesmärta, hälsporre, hopparknä, löparknä, rupturer, svagheter,inkordinationer och mycket mera!